Δράσεις- Συζητήσεις- Προβληματισμοί- Ψυχαγωγία- Εκδηλώσεις του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων των Παιδικών Σταθμών του Δήμου Βριλησσίων.

Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017

... για το αρχειο σας. Το χρονικό της θέσης του ΔΣ- ΟΚΠΑ-ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΗΣ Παιδ Σταθμών

Έπειτα απο την τηλεφωνική επικοινωνία της Προεδρου κας Κουκουγιαννη με την Πρόεδρο του ΟΚΠΑ προκειμένου να διευκρινιστεί, αν η Τςικνοπεμπτη προβλέπεται ως ημιαργία κλπ δεδομένης της ανάρτησης απο την 10.2.17 ανακοίνωσης της Προϊσταμένης των ΠΑΙΔΙΚΩΝ οτι θα γίνει γιορτή και θα αποχωρήσουν στη 13.00 τα παιδάκια μας, μη διερωτώμενοι οι αρμόδιοι για το πως θα παραλάβουν οι γονεις στη 13.00μμ -μια καθημερινή κατα τα αλλά μέρα, ούτε αργία ´η ημιαργία για τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα- ακολουθησε τηλεφωνική επικοινωνία της διευθύντριας του ά´ Παιδικού κας Γκόςιου, οτι δεν θα γίνει γιορτή τελικά και ο σταθμός θα λειτουργήσει κανονικά ως τις 16.45μ.μ. Στη συνέχεια επικοινώνησε τηλεφωνικα η Προεδρος κα Κουκουγιάννη και παλι με την Κα Αρσένη αλλά και εγγράφως μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας Ως ακολούθως:

Απ.: Επιστολή Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων των Παιδικών Σταθμών Βριλησσίων προς τους γονείς και κηδεμόνες

Καλημέρα σας

θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από το πρωί δεχόμαστε τηλεφωνήματα από γονείς σχετικά με την Τσικνόπεμπτη και το αν τα παιδιά θα πάνε ντυμένα αποκριάτικα ή όχι.
Οι ανακοινώσεις που έχουν αναρτηθεί στους σταθμούς, ενημερώνουν ότι οι Παιδικοί Σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά τη συγκεκριμένη μέρα και θα γίνει η γιορτή αλλά να μην είναι ντυμένα τα παιδιά!
Θεωρήσαμε ότι το θέμα αυτό είχε διευθετηθεί και γι αυτό ενημερώσαμε σχετικά και τους γονείς.

Παρακαλούμε για την άμεση απάντηση σας.
Τα παιδιά και οι γονείς δεν μπορεί να είμαστε είναι "μπαλάκι" της μεταξύ σας ασυμφωνίας.


Μένια Κουκουγιάννη



Στις 10 Φεβρουαρίου 2017 - 1:00 μ.μ., η Προεδρος του ΟΚΠΑ ΚΑ Ααρσένη  έγραψε:
Αγαπητή κα Κουκογιάννη, 
Αγαπητοί γονείς, 
Σας ευχαριστούμε για την συνεργασία και την   
δυνατότητα που μας δίνεται μέσα από αυτή, να λειτουργούμε καλύτερα και αποδοτικότερα απέναντι 
στα παιδιά σας και σε σας τους ίδιους. 
Θα ήθελα να σας ενημερώσω και επισήμως, ότι το θέμα ήδη από το πρωί έχει διευθετηθεί και φυσικά οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν σε πλήρες ωράριο την ημέρα της Τσικνοπέμπτης καθότι πολύ σωστά αναφέρετε, δεν είναι ΑΡΓΙΑ και η γιορτή θα πραγματοποιηθεί όπως αρχικά είχαμε ανακοινώσει. 
Τα παιδιά θα προσέλθουν με τις στολές τους και όσα επιθυμούν μπορούν να τη βγάλουν αν πάσα στιγμή και για οποιοδήποτε λόγο και να την τοποθετήσουν σε τσάντα με τη βοήθεια των παιδαγωγών που πάντα είναι πρόθυμες και έχουν την ευθύνη για τα παιδιά σας. 
Λυπόμαστε  για την σύγχυση που προκλήθηκε, οφειλόταν στο ενδιαφέρον και την αγωνία όλων μας να μην επιβαρυνθούν σωματικά τα παιδιά λόγω του αποκριάτικου πάρτι και παρακαλώ για την απόλυτη κατανόηση σας καθότι το μέλημα όλων και ιδιαίτερα όσων εργάζονται στους παιδικούς σταθμούς, είναι η 
 καλύτερη παροχή υπηρεσιών αλλά και η προστασία των παιδιών πάνω απ΄όλα. 

Σας ευχαριστώ πολύ 

Με εκτίμηση 
Β.Αρσένη -Λάμπρου 
Πρόεδρος ΟΚΠΑΔΒ 
Β. Αρσένη-Λάμπρου 

Εν συνεχεία όμως

Η Προισταμένη των ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ εξέδωσε ανακοίνωση τυπώνοντας την και μοιραζοντάς την σε ολους τους γονείς και η οποία έχει Ως εξης:

 ( παρατίθεται παρακάτω ... Σκαναρισμένη.)






Με την ελπίδα οτι το θέμα θα κλείσει εδω

Κοινοποιήσαμε τη θέση του Συλλογου μας 
Σε προηγούμενη ανάρτηση ´η οποία είχε ως εξής:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ 


Στον απόηχο των αντεγκλήσεων

Μεταξύ ΟΚΠΑ- προϊσταμένης ΠΣκαι ΔΣ γονέων, με γνώμονα πάντα το συμφέρον των ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ και της επίθεσης που δέχτηκε δια της ανακοινώσεως της κας Προϊσταμένης Γρηγορίας Αναγνώστου, ο Σύλλογος Γονεων των παιδικών Σταθμών- που δεν αποτελείται απο 7 ατομα, αλλά απο 300 οικογένειες(!!!)...
              Εκφράζουμε 
τη λύπη μας για τον τροπο που αντιμετώπισε  το θέμα " Τσικνοπέμπτη- παρτυ αποκριάτικο στα σχολεία- αναχωρηςη των παιδιών μας στις 13.00-" η Διευθυνση των παιδικών σταθμων, η οποία καλώς ή κακώς, εκφράζει και την διάθεση των υπαλλήλων και του εκπαιδευτικού προσωπικού των παιδικών σταθμών. Η διάθεση τους ειναι εθιμοτυπικά οι Παιδικοι την Τσικνοπεμπτη να κλείνουν στη 13.00(!) - μην έχοντας σκεφτεί οτι ολοι όσοι δουλεύουν δεν σχολάνε νωρίτερα ένεκα Τσικνοπέμπτης... απο τις δουλειές τους για να παραλάβουν στη 13.00 τα παιδιά τους!!
Η  Κα Προισταμένη επέλεξε να επιτεθεί στο Σύλλογο και να οξύνει τα πνεύματα αντί να εξισορροπήσει την κατάσταση... Τάσσονται μας απεναντί τους.
Ο Σύλλογος έχει ηδη ανακοινώσει τις θέσεις του.
Η στήριξη προς τους παιδικούς σταθμούς και το εκπαιδευτικό προςωπικο ειναι έμπρακτη και συνεχής. 
Ο ρόλος μας ειναι παρακολουθηματικός, σε πνεύμα συνεργασίας και αμέριστης συμπαράστασης, οικονομικά κάποιες φορες ενισχυτικός ( βλ. 3 Projectors, cd players κά).
Τα παιδιά μας δεν θα ειναι έρμαια των μη σύνννομων ανακοινώσεων και ούτε θα αντιμετωπίζονται ως "αυτοκίνητα σε γκαράζ και μαλιςτα λες και ειναι ιδιόκτητο".
Οι παιδικοί σταθμοι, ας διατηρήσουν στο ύψος τους την ποιότητα τους.

Πάντως, 

Την Τσικνοπέμπτη είθισται τα παιδιά να ντύνονται σε αποκριάτικο ύφος
Γίνει- δε γίνει γιορτή. 
Ο κάθε γονέας ας κανει οτι επιθυμεί. Η περιβολή δεν ειναι θέμα που θα την ορίσει κάποιος. 
Υπαρχει ελευθερία στην προσωπικότητα και τη βούληση .... Ακομα!

Ο Συλλογος Γονεων έχει διοργανώσει την Αποκριάτικη γιορτή του και παλι φετος

Την ΤΣΙΚΝΟΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17.2.17
Και ωρα 18.30
Στο Τυπετ- πάρκο Μίκης Θεοδωράκης

ΘΑ ΧΑΡΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΤΙΜΗΣΟΥΝ ΕΣΤΩ ΓΙΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ 

ΚΑΙ ΟΙ ΔΑΣΚΑΛΕΣ ΜΑΣ ΤΗΝ ΓΙΟΡΤΗ ΜΑΣ.
Η απουσία τους απο ολες τις δραςεις του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ειναι παντα αισθητή!

Με εκτιμηση

Τα μέλη του ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου