Δράσεις- Συζητήσεις- Προβληματισμοί- Ψυχαγωγία- Εκδηλώσεις του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων των Παιδικών Σταθμών του Δήμου Βριλησσίων.

Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2017

Ανοιχτή Συζήτηση 4.3.2017, ωρα 17.30 Τυπετ

 
Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων
Παιδικών Σταθμών του Ν.Π.Δ.Δ. 
«Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας 
& Αλληλεγγύης Δήμου Βριλησσίων»


Βριλήσσια, 24 Φεβρουαρίου 2017
       Αρ. Πρωτ.: 20/24-02-2017


Προς
Γονείς και Κηδεμόνες Π.Σ.Δήμου Βριλησσίων

κα Βούλα Αρσένη
       Πρόεδρο ΟΚΠΑ

κα Γρηγορία Αναγνώστου
Προϊσταμένη Π.Σ. Δήμου Βριλησσίων

Προϊσταμένες Α’ , Β’, Γ’ Παιδικών Σταθμών 
  

Κοιν. : · Γραφείο Δημάρχου




Αγαπητοί, 

Ως συλλογικό όργανο  των Γονέων των Δημοτικών ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ του Δήμου μας, έχουμε γίνει αποδέκτες διαφόρων αποριών, ερωτημάτων αλλά και παραπόνων από γονείς, αναφορικά με θέματα διατροφής- σίτισης κατά την διάρκεια των ωρών απασχόλησης των παιδιών στους παιδικούς.   

Οι παρατηρήσεις  αφορούν  κυρίως στο διάστημα Νοεμβρίου 2016 - Ιανουαρίου 2017 και αναφέρονται στο γεγονός ότι είχε παρατηρηθεί στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα διατροφής επανάληψη τροφών και ελλείψεις, αλλά και  για υποκατάσταση κυρίως γεύματος με απλώς συνοδευτικό είδος, και μάλιστα  σε συχνότητα μεγαλύτερη των 2 φορών σε μια εβδομάδα. 

Έχει επίσης παρατηρηθεί, ότι δίνονται φρούτα και λαχανικά εκτός εποχής. Ένα άλλο θέμα που έχει τεθεί και στις διευθύνσεις των παιδικών είναι ότι δεν προσφέρεται στους μαθητές του ολοήμερου, πέραν των 12.30 (που τελειώνει το μεσημεριανό) τίποτα άλλο,  έως το πέρας της παραμονής τους στο σχολείο (15:45).

Σε αυτά τα πλαίσια, και επειδή οι μόνοι αρμόδιοι είναι οι ειδικοί και οι υπεύθυνοι, θα θέλαμε να μας ενημερώσετε σχετικά με το ποιός είναι ο εντεταλμένος για την επιλογή του εβδομαδιαίου προγράμματος διατροφής και σύμφωνα με ποιά κριτήρια αυτό γίνεται. Αν ορίζεται, επιστημονικά και βάσει ποιας οδηγίας, η ενδεδειγμένη διατροφή, η ποσότητα ή τα τεμάχια και το είδος της. Υποθέτουμε ότι τα κριτήρια θα πρέπει να ειδικά προσαρμοσμένα για τις ηλικίες αυτές, και το διαιτολόγιο πλούσιο και ποικίλο. 

Επιπλέον, εύλογο θα ήταν να μάθουμε τι ποσοστό των τροφείων που βαρύνουν τους γονείς, αναλογούν στη διατροφή,  σε υλικοτεχνικά μέσα των Π.Σ., σε μισθούς κλπ .Αν είναι δυνατόν, να μας παράσχετε πληροφορίες σχετικά με τους προμηθευτές, τις συμβάσεις που έχουν υπογράφει και ποιο είναι, εν τέλει, το κόστος, (ετήσιο ή μηνιαίο) που αναλογεί σε κάθε παιδί καθώς και ποιος φορέας είναι αρμόδιος για τη διαχείριση αυτών των  συμβάσεων και την αποπληρωμή τους. 

Επίσης έχει απασχολήσει το Σύλλογό μας έπειτα και από το τελευταίο Δημοτικό συμβούλιο ειδικά, το αν υπάρχουν οικογένειες και ΔΗ παιδιά που σιτίζονται από τις κοινωνικές δομές τού Δήμου και πως μπορούμε να συνδράμουμε.

Σκοπός μας, όπως πάντα, είναι η σωστή ενημέρωση από τους καθ´ύλην αρμόδιους.

Όλοι γνωρίζουμε ότι και λόγω της γενικότερης κοινωνικό-οικονομικής κατάστασης στη χώρα μας, η διατροφή παραμελείται κι έχουν αυξηθεί δραματικά τα ποσοστά τόσο της μή καλής σίτισης όσο και της παιδικής παχυσαρκίας στην Ελλάδα.

Προς αυτή την κατεύθυνση, αναμένουμε και εγγράφως τις απαντήσεις στα ως άνω θέματα  και σας καλούμε  το Σάββατο 4 Μαρτίου 2017 και ώρα 17.00 Μμ στο  Πάρκο Μίκης Θεοδωράκης – Αίθουσα ΤΥΠΕΤ, σε μια ανοιχτή συζήτηση με τους γονείς με θέμα « Η υγιεινή διατροφή των παιδιών μας».

Μαζί μας θα είναι και ο Παιδίατρος στους Παιδικούς Σταθμούς, κος Σταμπουλίδης Κων/νος. Στη συζήτηση έχουν προσκληθεί να τοποθετηθούν  η κα Αρσένη Β. , Πρόεδρος του   ΟΚΠΑ, η Προϊσταμένη  των ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ  κα Αναγνώστου Γρ.καθώς και οι κκ. Προϊσταμένες των Ά-Β´-Γ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ Γκόσιου Κατερίνα, Χριστιάνα Παπακωνσταντίνου και Μαρία ΓιαννακουδάκηΑκόμη, ειδικοί επιστήμονες θα παρευρεθούν στη συνάντηση μας καθώς και η συγγραφέας βιβλίων για  την παιδική διατροφή κα Θέμιδα Καρδιόλακα.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει ανοιχτή Συζήτηση που θα αφορά και σε άλλα θέματα που οι γονείς θέτουν εκτός της Διατροφής των παιδιών στους Π.Σ. : 
- Ενίσχυση κοινωνικού παντοπωλείου
Συντήρηση Σκεπής Α’ Παιδικού Σταθμού
Ελλιπές   Εκπαιδευτικό προσωπικό/ υπάλληλοι καθαριότητας
Διάφορες δράσεις Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων,
καθώς και οποιοδήποτε άλλο θέμα το οποίο σας απασχολεί και θα θέλατε να το μοιραστείτε μαζί μας. 
Θέματα προς συζήτηση μπορείτε να μας αποστέλλετε ΩΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3 Μαρτίου 2017 στο e-mail: vrilissakia@gmail.com

Με εκτίμηση για τη συνεργασία και με γνώμονα πάντα το συμφέρον των παιδιών μας, αναμένουμε τις απαντήσεις σας.




H Πρόεδρος 


Μένια Κουκουγιάννη





Η Γραμματέας


Τσίφτη Μαίρη   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου