Δράσεις- Συζητήσεις- Προβληματισμοί- Ψυχαγωγία- Εκδηλώσεις του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων των Παιδικών Σταθμών του Δήμου Βριλησσίων.

Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου 2017

Επίσημη Απάντηση Δήμου Βριληςσίων σχετικα με τα ερωτήματα που έθεσε η Προεδρος του ΣΥΛΛΟΓΟΥ Γονεων & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ αναφορικά με τους κανόνες υγιεινής και τροφίμων στους παιδικούς


ΔΗΜΟΣ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ 
ΓΡΑΦΕΙΟ TYΠΟΥ
Δ/νση: Βερνάρδου 23
15235 Βριλήσσια
Τηλ.: 213 2050510

23-1-2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Λειτουργία Παιδικών Σταθμών

Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους δημότες σχετικά με τη λειτουργία των τριών παιδικών σταθμών της πόλης προς αποφυγή παρερμηνειών και προς πλήρη αποκατάσταση της πραγματικότητας, ενόψει της μικροπολιτικής προσπάθειας των στελεχών της Νέας Πνοής να αποδώσουν μέσω ανακοινώσεων σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ιστότοπους ανυπόστατες παραλείψεις κατά τη λειτουργία της διοίκησής μας, σας ενημερώνουμε για τα παρακάτω:

1.Ο Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, έχοντας ως απόλυτη προτεραιότητα την υγεία και την ασφάλεια των παιδιών, σε συνεχή συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς (Υπουργείο Υγείας, ΕΦΕΤ, Υγειονομική Υπηρεσία) τηρεί απαρέγκλιτα το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο σχετικά με την υγιεινή των τροφίμων και τους υγειονομικούς όρους και τις προϋποθέσεις λειτουργίας των παιδικών σταθμών του Δήμου μας (Υ1Υ/ΓΠ/οικ.96967/2012 Υπουργική Απόφαση και υπ’αριθ. πρωτ. Υ1/Γ.Π.οικ.15903/17.02.2014 Εγκύκλιος του Υπουργείου Υγείας).
2. Ταυτόχρονα, ως προς την εφαρμογή και διατήρηση των αρχών HACCP, που καθορίστηκαν από τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό 852/2004 για την υγιεινή των τροφίμων, ειδικά για τους παιδικούς σταθμούς του Δήμου μας, τηρείται πιστά το εκπονηθέν κατόπιν μελέτης Εγχειρίδιο Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων, το οποίο περιγράφει το Σύστημα Διαχείρισης Ασφαλείας Τροφίμων, καλύπτοντας τις απαιτήσεις του ISO 22000:2005.
Πρέπει να σημειωθεί ότι η επιτήρηση του ανωτέρω Συστήματος Διαχείρισης Ασφαλείας Τροφίμων κατά τις αρχές HACCP για τους παιδικούς σταθμούς, που στοχεύει στη διασφάλιση και τη συνέχισή του, επιτυγχάνεται από τις περιοδικές επιθεωρήσεις που έγιναντόσο κατά τα έτη 2011 και 2013 (και όχι ετησίωςμε μέριμνα της προηγούμενης διοίκησης όσο και το έτος 2015 από την παρούσα διοίκηση, ενώ σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα θα ακολουθήσει νέα επιθεώρηση το τρέχον έτος.
3.Είναι ντροπή να επιχειρούν στελέχη της Νέας Πνοής και προσωπικά ο κ. Ιωαννίδης να δημιουργήσουν, χάριν εντυπωσιασμού και άσκησης μικροπολιτικής, αβάσιμες ανησυχίες για ένα τόσο ευαίσθητο ζήτημα.
4. Είμαστε ανοιχτοί στη διατύπωση εποικοδομητικής και τεκμηριωμένης κριτικής στα αρμόδια συλλογικά όργανα του Δήμου και έτοιμοι για ουσιαστικό και παραγωγικό για τους δημότες διάλογο, αλλά δεν δεχόμαστε κανενός είδους άσκοπη κινδυνολογία και φθηνό λαϊκισμό εις βάρος παιδιών.
5.Σας επισυνάπτουμε το υπ’ αριθμ841/23-1-2017 σχετικό έγγραφο του ΕΦΕΤ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου