Δράσεις- Συζητήσεις- Προβληματισμοί- Ψυχαγωγία- Εκδηλώσεις του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων των Παιδικών Σταθμών του Δήμου Βριλησσίων.

Σάββατο 14 Μαρτίου 2015

Δράσεις για τη στήριξη του Κοινωνικού Παντοπωλείου

Αγαπητοί γονείς,

Όπως όλοι γνωρίζετε και ενδεχομένως βιώνετε, η περίοδος που διανύουμε είναι ιδιαίτερα δύσκολη για μεγάλη μερίδα των συμπολιτών μας. Το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων των Παιδικών Σταθμών του Δήμου Βριλησσίων θεωρεί ότι είναι ζήτημα κοινωνικής συνείδησης να συνδράμουμε τους συμπολίτες μας που αντιμετωπίζουν βασικά προβλήματα επιβίωσης. Για αυτό το λόγο αποφασίσαμε να εγκαινιάσουμε συνεργασία με το Κοινωνικό Παντοπωλείο του δήμου μας το οποίο επιχειρεί να προσφέρει σοβαρό κοινωνικό έργο στην τοπική κοινωνία. Συνολικά το παντοπωλείο στηρίζει 380 άτομα, εκ των οποίων κάποια είναι μικρά παιδιά.

Οι δράσεις που προγραμματίζουμε είναι οι εξής:
Σε κάθε παιδικό σταθμό, σε συνεννόηση με τη διεύθυνση των σταθμών, θα τοποθετηθεί κουτί στο οποίο θα συγκεντρώνονται τα είδη που θα προορίζονται για το κοινωνικό παντοπωλείο.
Την εβδομάδα 16-20 Μαρτίου θα συγκεντρωθούν είδη ανάγκης για τα παιδιά που στηρίζονται από τις κοινωνικές δομές του δήμου. Θεωρούμε ως πρώτη προτεραιότητα τη συνδρομή των παιδιών που μπορεί να είναι και συμμαθητές των δικών μας παιδιών και αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα επιβίωσης. Τα είδη που μπορείτε να προσφέρετε σας κοινοποιούνται με συνημμένη λίστα. Θα σας παρακαλούσαμε προς το παρόν να προσφέρετε μόνο όσα είδη αναφέρονται στη συγκεκριμένη λίστα.

Την περίοδο 23- 30 Μαρτίου θα μπορείτε να προσφέρετε στον ίδιο χώρο είδη ατομικής υγιεινής (π.χ. σαπούνι, σαμπουάν, αφρόλουτρο, οδοντόκρεμα κτλ) καθώς στα είδη αυτά παρατηρείται η μεγαλύτερη έλλειψη.
Κάθε σας προσφορά, όπως και κάθε σας παρατήρηση για το συγκεκριμένο θέμα είναι ευπρόσδεκτη. Ας δείξουμε όλοι, όσο μπορούμε, την ευαισθησία μας απέναντι στους συμπολίτες μας που έχουν την ανάγκη μας και ας δώσουμε και στα παιδιά μας το παράδειγμα της αλληλεγγύης στο συνάνθρωπο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου