Δράσεις- Συζητήσεις- Προβληματισμοί- Ψυχαγωγία- Εκδηλώσεις του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων των Παιδικών Σταθμών του Δήμου Βριλησσίων.

Παρασκευή, 27 Φεβρουαρίου 2015

Συνάντηση με εκπροσώπους του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Βριλησσίων (ΟΚΠΑ)

Αγαπητοί γονείς,

Κατ’ αρχάς θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για τη συμμετοχή σας στην αποκριάτικη γιορτή του συλλόγου μας. Ελπίζουμε να μπορέσουμε να διοργανώσουμε παρόμοιες ευχάριστες εκδηλώσεις και στο μέλλον.

Επίσης, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι αντιπροσωπία του ΔΣ του Συλλόγου μας συναντήθηκε την Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου με την Πρόεδρο του ΟΚΠΑ κα  Αρσένη και τον Αντιπρόεδρο κ. Βαφειάδη, υπεύθυνο για τους Παιδικούς Σταθμούς του δήμου μας. Η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα και υπήρχε διάθεση αμοιβαίας συνεργασίας για την επίλυση των ζητημάτων που μας απασχολούν.

Αρχικά, θέσαμε το ζήτημα της κυκλοφορίας μπροστά στον Α΄παιδικό σταθμό το οποίο επισημάνθηκε από γονείς στο σύλλογο μας. Ενημερωθήκαμε  ότι εκπονείται κυκλοφοριακή μελέτη για το σύνολο του δήμου μας και στη συνέχεια ζητήσαμε την καλύτερη σήμανση της διάβασης πεζών και τη λήψη όποιων μέτρων μπορούν να προστατεύσουν  παιδιά και συνοδούς κατά την προσέλευση και αποχώρηση τους από το σταθμό. Μας προτάθηκε η λύση των εθελοντών σχολικών τροχονόμων την οποία και σας μεταφέρουμε σε περίπτωση που υπάρχουν διαθέσιμοι και πρόθυμοι γονείς.

Στη συνέχεια, αναφερθήκαμε στο σοβαρό ζήτημα του προαυλίου του Α’ παιδικού σταθμού, το οποίο αναγνωρίστηκε από τους εκπροσώπους του ΟΚΠΑ ως προβληματικό. Μας ανέφεραν ότι πρόκειται να προχωρήσουν στην ανακατασκευή ή επιδιόρθωση ανάλογα με τις ιδιαίτερες ανάγκες του καθενός των προαυλίων των παιδικών σταθμών με χρονοδιάγραμμα το ένα έτος περίπου. Ζητήσαμε επίσης τη στέγαση του πίσω προαυλίου του Α’ παιδικού σταθμού το συντομότερο δυνατό ώστε να να μειωθεί η ένταση του προβλήματος και οι εκπρόσωποι του ΟΚΠΑ ήταν γενικά θετικοί. Αναφορά έγινε και στο πρόβλημα που παρατηρείται στον Α΄παιδικό σταθμό τις βροχερές ημέρες και το οποίο βρίσκεται, όπως μας είπαν, υπό μελέτη ώστε να λυθεί.

Οι υπεύθυνοι μας ανέφεραν την πρόθεσή τους να μεταστεγαστεί ο Β’ Παιδικός σταθμός στο ισόγειο του κτιρίου στο οποίο στεγάζεται τώρα ώστε να γίνει πιο ευρύχωρος και λειτουργικός.

Αναφορά έγινε και στην κατασκευή του Δ’ παιδικού σταθμού. Στο ζήτημα αυτό θα επανέλθουμε όταν θα μπορούμε να είμαστε πιο συγκεκριμένοι.

Αναφερθήκαμε επίσης στα προβλήματα έλλειψης προσωπικού τα οποία όπως μας επισημάνθηκε δεν είναι δυνατόν να λυθούν τη φετινή χρονιά για νομικούς λόγους. Ζητήσαμε τη βέλτιστη δυνατή πρόβλεψη για το επόμενο έτος και συζητήσαμε προσωρινά μέτρα τα οποία θα μπορούσαν, δυστυχώς μόνο βραχυπρόθεσμα, να βελτιώσουν κάπως την κατάσταση.

Τέλος, συμφωνήσαμε να ενισχύσουμε την κοινωνική πολιτική του δήμου και να συνεργαστούμε μαζί του σε αυτή την κατεύθυνση με δράσεις οι οποίες θα σας κοινοποιηθούν σύντομα.

Από την πλευρά μας επιβεβεβαιώσαμε την εμπιστοσύνη και την εκτίμησή μας στο προσωπικό των σταθμών και την πρόθεσή μας να συνεχίσουμε τη συνεργασία μας με τον ΟΚΠΑ με μόνο μας μέλημα τη διασφάλιση των συμφερόντων των γονέων και των νηπίων που εκπροσωπούμε. Επίσης, τονίσαμε στους εκπροσώπους του ΟΚΠΑ ότι θα σταθούμε αρωγοί σε κάθε τους διεκδίκηση κονδυλίων ή πιστώσεων για τους παιδικούς σταθμούς.

Θα θέλαμε να σας θυμίσουμε ότι μπορείτε να καταβάλλετε την ετήσια συνδρομή των 10 ευρώ στο Σύλλογο στα κουτιά που έχουν τοποθετηθεί στους 3 παιδικούς σταθμούς. Η συνδρομή σας είναι ο βασικός και κύριος πόρος του Συλλόγου μας. Από την καταβολή του εξαρτάται άμεσα η δυνατότητά μας να προχωρούμε σε εκδηλώσεις και δράσεις που αφορούν τα παιδιά μας. Συνεπώς τα χρήματα αυτά επιστρέφονται στην ουσία σε εσάς και τα παιδιά.

Παρακαλούμε να μας κοινοποιήσετε τυχόν παρατηρήσεις για τα ανωτέρω στο email μας.

Με εκτίμηση

Ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων των παιδικών σταθμών του Δ. Βριλησσίων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου