Δράσεις- Συζητήσεις- Προβληματισμοί- Ψυχαγωγία- Εκδηλώσεις του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων των Παιδικών Σταθμών του Δήμου Βριλησσίων.

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου 2010

Ας προστατεύσουμε την αξία των Παιδικών

Κάθε χρόνο περιμένω με λαχτάρα τις διακοπές των Χριστουγέννων για να ηρεμήσουμε, να χαλαρώσουμε και γενικά να ξεκουραστούμε οικογενειακώς. Αμ δέ!! Οφείλω να ομολογήσω πώς επικρατεί ένας "πανζουρλισμός"! Στολισμοί, επισκέψεις, τραπεζώματα, κάλαντα, ωράρια...άντε γεια, παγοδρόμια, καρουσέλ, Άγιος Βασίλης, γλυκά, δώρα, πάλι γλυκά, πάλι δώρα, μπλά μπλά και η λίστα... ατελείωτη!!


Βέβαια, όλα αυτά κρύβουν μέσα τους μία ανεπανάληπτη μαγεία. Συμφωνώ, και μένα μου αρέσει, αλλά... πονάει η μέση μου!

Πάντως και τα παιδιά χάνουν το "μπούσουλα", αφού η κόρη μου μετά την πρώτη "τρελή" εβδομάδα, αποζήτησε με λάγνο βλέμμα την συνέπεια και την γλυκιά πειθαρχεία του Παιδικού Σταθμού.

Αυτό το γεγονός με έκανε για άλλη μία φορά να συνειδητοποιήσω πόσο σημαντικός είναι αυτός ο χώρος για τα πιτσιρίκια μας. Οφείλουμε λοιπόν να τον στηρίξουμε και να τον προστατεύσουμε.

Ο Dr . Green αναφέρει:Ο δεξιοτέχνης δάσκαλος κτίζει πάνω στη φυσιολογική περιέργεια του παιδιού και αναπτύσσει έναν ενθουσιασμό για τη μάθηση και μία αναζήτηση της γνώσης, καθώς ενθαρρύνει το παιδί να αποκτήσει και να αποτελέσει ένα φίλο.

Συναναστρέφεται με άλλα παιδιά, μαθαίνει να μοιράζεται, να περιμένει τη σειρά του, να σέβεται την ιδιοκτησία του άλλου και τις επιθυμίες του. Μαθαίνει πολλά για οργάνωση και πειθαρχεία, που θα αποδειχθούν πολύτιμα όταν θα πάει σχολείο.

Θεωρώ πως αυτή η προσέγγιση, αγγίζει πολύ υψηλό ποσοστό επιτυχίας στους δικούς μας Π.Σ..

Χίλιες ευχές για τη νέα χρονιά, και χίλια ευχαριστώ στις δασκάλες μας που επιτελούν αυτό το ριψοκίνδυνα δύσκολο έργο.

Ζέφη Καλούδη

Υ.Γ. Σας συστήνω να διαβάσετε το βιβλίο του Green ‘’Δαμάζοντας τα νήπια’’ εκδόσεις PLATYPUS.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου