Δράσεις- Συζητήσεις- Προβληματισμοί- Ψυχαγωγία- Εκδηλώσεις του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων των Παιδικών Σταθμών του Δήμου Βριλησσίων.

Παρασκευή, 4 Δεκεμβρίου 2009

Ήρθαν τα Χριστούγεννα!


Ο τριών ετών Οδυσσέας μου, στο δρόμο από τον παιδικό χθες μου τραγουδούσε «τρίγωνα-κάλαντα». Όταν πήγα να τον πάρω σήμερα χάζεψα κυριολεκτικά με το χάρτινο χριστουγεννιάτικο δέντρο που έφτιαξαν τα Σκαντζοχοιράκια (τύφλα να χει ο Andy Warhol!). Το χαμόγελο μου πλάτυνε ακόμα περισσότερο μπροστά στο πρόγραμμα των δραστηριοτήτων που, όχι μόνο έχουν σχεδιάσει, αλλά και αναρτήσει προς ενημέρωσή μας οι δασκάλες του Β’ Παιδικού Σταθμού. Συγχαρητήρια κυρίες Κατερίνα, Όλγα και Γεωργία που –ακόμα και υπό τις δύσκολες φετινές συνθήκες έλλειψης προσωπικού- τα καταφέρνετε τόσο καλά, και με τόσο μεράκι. Μεταξύ άλλων, με εμπνεύσατε να αναζητήσω κι εγώ μια χριστουγεννιάτικη δραστηριότητα για να μοιραστώ με το γιο μου. Βρήκα, λοιπόν, στο http://www.dltk-holidays.com/xmas/mfingerprint-holly.htm την ακόλουθη ιδέα:
Kαρτελάκια για τα δώρα των Χριστουγέννων

Υλικά

κόκκινη και πράσινη δαχτυλομπογιά, χαρτόνι, «δείκτης» και «δαχτυλάκι»

Οδηγίες

Βάζουμε λίγη δαχτυλομπογιά σε ένα πιατάκι. Παίρνουμε με την πράσινη μπογιά το αποτύπωμα του δείκτη και με την κόκκινη του μικρού δάχτυλου.


Ως προς τις «2010 ευχές», προσωπικά εύχομαι να γίνει γρήγορα καλά η προϊσταμένη, κα. Κατερίνα, και ο σταθμός να είναι πάντα «γεμάτος» από τόσο φιλότιμες και δραστήριες δασκάλες!


Η δική σας ευχή;

2 σχόλια:

 1. Κάθε χρόνο περιμένω με λαχτάρα τις διακοπές των Χριστουγέννων για να ηρεμήσουμε, να χαλαρώσουμε και γενικά να ξεκουραστούμε οικογενειακώς. Αμ δέ!! Οφείλω να ομολογήσω πώς επικρατεί ένας "πανζουρλισμός"! Στολισμοί, επισκέψεις, τραπεζώματα, κάλαντα, ωράρια...άντε γεια, παγοδρόμια, καρουσέλ, Άγιος Βασίλης, γλυκά, δώρα, πάλι γλυκά, πάλι δώρα, μπλά μπλά και η λίστα... ατελείωτη!!
  Βέβαια, όλα αυτά κρύβουν μέσα τους μία ανεπανάληπτη μαγεία. Συμφωνώ, και μένα μου αρέσει, αλλά... πονάει η μέση μου!
  Πάντως και τα παιδιά χάνουν το "μπούσουλα", αφού η κόρη μου μετά την πρώτη "τρελή" εβδομάδα, αποζήτησε με λάγνο βλέμμα την συνέπεια και την γλυκιά πειθαρχεία του Παιδικού Σταθμού.
  Αυτό το γεγονός με έκανε για άλλη μία φορά να συνειδητοποιήσω πόσο σημαντικός είναι αυτός ο χώρος για τα πιτσιρίκια μας. Οφείλουμε λοιπόν να τον στηρίξουμε και να τον προστατεύσουμε.
  Ο Dr . Green αναφέρει:Ο δεξιοτέχνης δάσκαλος κτίζει πάνω στη φυσιολογική περιέργεια του παιδιού και αναπτύσσει έναν ενθουσιασμό για τη μάθηση και μία αναζήτηση της γνώσης, καθώς ενθαρρύνει το παιδί να αποκτήσει και να αποτελέσει ένα φίλο.
  Συναναστρέφεται με άλλα παιδιά, μαθαίνει να μοιράζεται, να περιμένει τη σειρά του, να σέβεται την ιδιοκτησία του άλλου και τις επιθυμίες του. Μαθαίνει πολλά για οργάνωση και πειθαρχεία, που θα αποδειχθούν πολύτιμα όταν θα πάει σχολείο.
  Θεωρώ πως αυτή η προσέγγιση, αγγίζει πολύ υψηλό ποσοστό επιτυχίας στους δικούς μας Π.Σ..
  Χίλιες ευχές για τη νέα χρονιά, και χίλια ευχαριστώ στις δασκάλες μας που επιτελούν αυτό το ριψοκίνδυνα δύσκολο έργο.
  Υ.Γ. Σας συστήνω να διαβάσετε το βιβλίο του Green ‘’Δαμάζοντας τα νήπια’’ εκδόσεις PLATYPUS.

  ΑπάντησηΔιαγραφή