Δράσεις- Συζητήσεις- Προβληματισμοί- Ψυχαγωγία- Εκδηλώσεις του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων των Παιδικών Σταθμών του Δήμου Βριλησσίων.

Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015

Τράπεζα Χρόνου στο Δήμο Βριλησσίων, Σάββατο 5.12.2015


ΔΗΜΟΣ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ 
ΓΡΑΦΕΙΟ TYΠΟΥ
Δ/νση: Βερνάρδου 23
15235 Βριλήσσια
Τηλ.: 213 2050510
3-12-2015
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΘέμαΔημιουργία Τράπεζας Χρόνου Βριλησσίων

O Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης σας προσκαλεί να συμμετέχετε στην προσπάθεια υλοποίησης μιας καινοτόμου δομήςανταλλακτικού δικτύου - της Τράπεζας ΧρόνουΒριλησσίων.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015 στις 17.00, στα γραφεία του ΟΚΠΑ, Λεωφ. Πεντέλης 62, 1ος όροφος.

Τι είναι η Τράπεζα Χρόνου;

Η Τράπεζα Χρόνου είναι ένα δίκτυο αχρήματης και αλληλέγγυας οικονομίας, ένα δίκτυο ανταλλαγής υπηρεσιών και γνώσεων που υποστηρίζεται από τη δική της μονάδα συναλλαγής, το χρόνο.

Μέσα από μια ιντερνετική πλατφόρμα, το κάθε μέλος θα δημιουργήσει προφίλ και θα αρχίσει να ανταλλάσει υπηρεσίες. Οι υπηρεσίες δεν ανταλλάσσονται με ευρώ, αλλά με ώρες που συγκεντρώνει το κάθε μέλος στο προφίλ του.
Το περιεχόμενο των υπηρεσιών εξισώνεται έτσι ώστε μια ώρα υπηρεσίας είναι ίση με οποιαδήποτε άλλη ώρα υπηρεσίας ανεξάρτητα εάν είναι πνευματική ή χειρονακτική εργασία. Ο χρόνος που κερδίζουμε από κάθε συναλλαγή μπορεί να ξοδευτεί κάνοντας χρήση υπηρεσίας από οποιοδήποτε άλλο μέλος της Τράπεζας.

Σκοπός του δικτύου είναι τα μέλη του να μπορούν να καλύπτουν καθημερινές τους ανάγκες σε υπηρεσίες με έναν τρόπο που κανείς δεν θα αποκλείεται, επειδή δεν έχει χρήματα, και που η αλληλεγγύη θα εκφράζεται όχι σαν ελεημοσύνη αλλά σαν μια ισότιμη ανταλλαγή με ανταποδοτικό χαρακτήρα.
Σε τι θα ωφελήσει τον τόπο μας;

Η Τράπεζα Χρόνου θα αποτελέσει τη βάση δεδομένων προσφοράς και ανταλλαγής πάσης φύσεως υπηρεσιών και θα βοηθήσει να καλυφθούν ανάγκες σε υπηρεσίες και στις υπόλοιπες κοινωνικές δομές του δήμου.
Η Τράπεζα Χρόνου έχει σαν στόχο να μας φέρει όλες και όλους κοντά, να μας κάνει δραστήριους και κοινωνικά συνειδητοποιημένους.

Η Τράπεζα Χρόνου μπορεί να ενισχύσει και να μας διδάξει την ιδέα της αλληλεγγύης που στηρίζεται στην επιμόρφωση, στην ανταλλαγή γνώσεων, στη συμμετοχή και στην αξιοπρέπεια.
Μπορείτε να βοηθήσετε;

Ο ΟΚΠΑ παίρνει την πρωτοβουλία να προσκαλέσει όσες και όσους ενδιαφέρονται να βοηθήσουν στη δημιουργία της Τράπεζας Χρόνου.
και να έχουν ενεργό ρόλο στην ανάπτυξη και δημιουργία του δικτύου. Θα χρειαστεί να φτιάξουμε μια πλατφόρμα στο διαδίκτυο, να οργανώσουμε το πώς θα λειτουργεί η ομάδα και να δούμε πώς θα προωθήσουμε αποτελεσματικά την ιδέα στην κοινωνία μας.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να απευθύνεστε στην υπεύθυνη Δομών Αλληλεγγύηςκα Χριστίνα Παπαδοπούλου, μέλος του Δ.Σ ΟΚΠΑ και στο emailky@vrilissia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου