Δράσεις- Συζητήσεις- Προβληματισμοί- Ψυχαγωγία- Εκδηλώσεις του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων των Παιδικών Σταθμών του Δήμου Βριλησσίων.

Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2010

"Πρώτη μέρα σχολείο!!!"


Για να μη νοιώθετε σαν «ψάρι έξω από το νερό»...

μοιραστείτε τις σκέψεις, τις απορίες και τους προβληματισμούς σας
με το Σύλλογο Γονέων.

Περιμένουμε τα σχόλια σας σε αυτό το blog και τα e-mail σας στο vrilissakia@gmail.com .

Καλή σχολική χρονιά!

1 σχόλιο:

 1. Το μάθημα της "πεταλούδας"

  από τον ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ
  ‘Μεταμόρφωσης Σωτήρος’

  Μια μέρα σε ένα κουκούλι εμφανίστηκε μια μικρή τρύπα. Ένας άνθρωπος που πέρναγε τυχαία, στάθηκε και για ώρες παρατηρούσε την πεταλούδα που προσπαθούσε να βγει από τη μικρή αυτή τρύπα.

  Μετά από κάμποσες ώρες, η πεταλούδα φάνηκε σαν να εγκατέλειπε τις προσπάθειες, ενώ η τρύπα παρέμενε το ίδιο μικρή. Ήταν σαν η πεταλούδα να είχε κάνει ότι μπορούσε και να είχε πλέον παραδώσει δυνάμεις.

  Τότε ο άνθρωπος αποφάσισε να βοηθήσει την πεταλούδα. Έτσι, πήρε ένα σουγιά, άνοιξε το κουκούλι και τότε η πεταλούδα βγήκε..

  Όμως το σώμα της ήταν αδύνατο και μουδιασμένο. Τα φτερά της δεν ήταν αρκετά ανεπτυγμένα και μόλις που κουνιόνταν.

  Ο άνθρωπος συνέχισε να παρατηρεί, σκεπτόμενος ότι όπου να ήταν, τα φτερά της πεταλούδας θα άνοιγαν και θα μπορούσαν να σηκώσουν το σώμα της για να πετάξει.

  Τίποτα όμως δεν έγινε… Η πεταλούδα πέρασε το υπόλοιπο της ύπαρξης της σέρνοντας το αδύναμο σώμα της και τα καχεκτικά φτερά της. Ποτέ της δεν μπόρεσε να πετάξει!

  Ο άνθρωπος αυτός, θέλοντας να την βοηθήσει θεώρησε πως έκανε μια καλή πράξη.
  Δεν καταλάβαινε πως η προσπάθεια της πεταλούδας να περάσει μέσα από τη στενή τρυπίτσα του κουκουλιού ήταν απαραίτητη για να μπορέσει να διοχετεύσει τα υγρά του σώματος της στα φτερά της και έτσι να μπορέσει να πετάξει… Αυτό της το κουκούλι δεν ήταν παρά το καλούπι μέσα από το οποίο θα αναγκαζόταν να περάσει για να μεγαλώσει και να αναπτυχθεί.

  Καμιά φορά, αυτό ακριβώς που χρειαζόμαστε στη ζωή μας είναι η προσπάθεια. Αν θα έπρεπε να ζούμε την ζωή μας χωρίς να συναντήσουμε εμπόδια, θα παραμέναμε «μικροί» και περιορισμένοι.

  Δεν θα μπορούσαμε να είμαστε τόσο δυνατοί.

  Δεν θα μπορούσαμε να ανοίξουμε φτερά και να πετάξουμε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή