Δράσεις- Συζητήσεις- Προβληματισμοί- Ψυχαγωγία- Εκδηλώσεις του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων των Παιδικών Σταθμών του Δήμου Βριλησσίων.

Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου 2009

έλλειψη παιδαγωγών στους 3 παιδικούς σταθμούς

georgiay 

Πόσες φορές όταν τα παιδιά μας είναι ανήσυχα, κουρασμένα, ιδιότροπα και παίζουν ‘άγαρμπα’ δεν έχουμε αναρωτηθεί σαν γονείς: «Απορώ πως δεν χτύπησαν;». Και πόσες φορές δεν έχουν χτυπήσει μπροστά στα μάτια μας, ενώ με τόση αγάπη και στοργή τα φροντίζουμε διαρκώς; Πόσες φορές δεν μας έχουν φτάσει στα όρια μας μετά από μια κουραστική μέρα; Και πόσα παιδιά έχει ο καθένας μας; Ένα, δύο, τρία, τέσσερα, πέντε; Σίγουρα όχι 15 ή 20 ή 25!

Δεν θέλω όμως να σας μιλήσω ως μητέρα, αλλά ως εκπαιδευτικός. Ως μια γυναίκα που ξεκινάει κάθε πρωί να πάει στη δουλειά της με μοναδικό στόχο να κοιτάξει τους μαθητές της στα μάτια, να τους καταλάβει, να τους συμβουλεύσει, να τους συμπαρασταθεί, να γελάσει μαζί τους, να προβληματιστεί, να τους αφουγκραστεί, να προσθέσει κάτι θετικό στο χαρακτήρα τους και την ψυχοσύνθεσή τους, παράγοντας παράλληλα και εκπαιδευτικό έργο. Πόσο απλό ή πόσο σύνθετο μπορεί να είναι κάτι τέτοιο;

Έχω υπολογίσει ότι το παιδί μου περνάει στο χώρο του σχολείο τον ίδιο αριθμό ωρών που περνάει μαζί μας στο σπίτι. Αυτό για μένα καθιστά τη δασκάλα της το πιο σημαντικό πρόσωπο στη ζωή του παιδιού μου μετά από τους γονείς. Μια δασκάλα που πηγαίνει κάθε πρωί στη δουλειά της με τις ίδιες προσδοκίες που πηγαίνω κι εγώ. Πόσο άδικο είναι και για εκείνη και για τα ‘παιδιά’ της να μοιράζει όλη την ενέργεια της σε τόσα πολλά παιδιά; Πόσο άδικο είναι να την επιβαρύνουμε με την τεράστια ευθύνη να προσφέρει τόσα πολλά σε τόσες πολλές ψυχές;

Θαυμάζω απεριόριστα τη δασκάλα της κόρης μου, γιατί καταφέρνει καθημερινά να προσφέρει αγάπη, συναισθηματική σταθερότητα, φροντίδα και γνώση στο παιδί μου, και στην τάξη της γενικότερα. Και την ευχαριστώ βαθιά μέσα από την καρδιά μου που είναι πάντα χαμογελαστή.

Ο λόγος ύπαρξης κάθε δημοτικής αρχής είναι να στέκεται κοντά στους δημότες, να κατανοεί τις ανάγκες τους και να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια να τις ικανοποιεί. Ο Δήμος ΕΙΝΑΙ οι δημότες. Επειδή είμαι πεπεισμένη ότι ο Δήμος Βριλησσίων είναι ένας δήμος που δείχνει ευαισθησία για τον πολίτη, είμαι αισιόδοξη ότι θα αντιμετωπίσει αποτελεσματικά και σύννομα το πρόβλημα έλλειψης παιδαγωγών στους 3 παιδικούς σταθμούς πριν αυτό προκύψει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου